Een koperen goot brengt een vleugje luxe

De roodachtige glimmende dakgoten gemaakt van koper worden beschouwd als luxe. Ze vertonen na een paar jaar een typische patina, deze beschermende laag maakt ze nog meer resistent. Natuurlijk hebben de factoren levensduur en vrijheid van onderhoud ook hun prijs, maar het loont in de loop van de jaren.

De voordelen

De relatief hoge initiële kosten van een koperen dakgoot moeten niet alleen cruciaal zijn bij de selectie van het materiaal. Duurzaamheid, kwaliteit, vrijheid van onderhoud, ongevoeligheid voor milieu-invloeden en zuurbestendigheid zijn de voordelen die koper biedt.

Voor alle gevallen

Een koperen dakgoot kan worden aangepast aan alle omstandigheden van het huis, een schoonmaakbeurt en inspectie eenmaal per jaar is voldoende. Bovendien is deze stof recyclebaar. Kupfer Beschikbaar zijn koperen kanalen in halfronde vorm, als bakgoten of als halfronde brancards. Accessoires zoals goothoek, regenpijpen, Einhangstutzen, dilatatievoegen en gootbeugel worden ook aangeboden door de fabrikant.

eengezinswoningen zijn voorzien van een halfronde goten in de SizeM RG 125 en 100, voor tuinhuisjes, garages zijn ongeveer luifels doos goten RG 70 aanbevolen. De valpijp wordt gekozen op basis van de rugmarge.

zelf nu assembleren, systemen zijn ook op de markt, die niet langer moet worden gesoldeerd door een specialist en gelast, maar zijn verbonden door paring. Vereist zijn verschillende hulpmiddelen zoals boor, ijzerzaag, hamer en meetlint, evenals een buigtang.

dakgoten gemaakt van koper

uiterst duurzaam

  • ongevoelig
  • tegen invloeden van buitenaf zeer veerkrachtig
  • visueel aantrekkelijk
  • ook vanuit klusjesman snel te installeren en eenvoudig prijzen voor koperen dakgoten
  • onder de Internet-providers

Wanneer baustoffshop.de de lopende meter koperen goot, 7-delige kosten met 127 mm diameter, 21,37 euro.

  • Op hoba-baustoffe.com is er een koperen dakgoot, 3 meter lang voor 68,87 euro per stuk.
  • Hbw-handel.de biedt een halfcirkelvormig koperkanaal van 3 meter voor 63,37 euro.
  • dachdeckermarkt24.de heeft koperen dakgoten in haar assortiment. De prijs voor een 10-delige dakgoot met 200 mm is 22,70 Euro, de 6-delige met 200 mm is 35, - Euro.
  • Tips & TrucsCopper reageert in combinatie met andere metalen. Het wordt aanbevolen om slechts één metaal op het dak te gebruiken. Anders bestaat er een risico op corrosie, wat de levensduur van de goot nadelig beïnvloedt. De combinatie met staal, lood of aluminium moet indien mogelijk worden vermeden.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter