A mejsler sharpen

remodeling mejsler eller mejsel hører ved siden af ​​de skærende knive til de vigtigste træbearbejdning værktøjer. Forkanten skal være rigtig skarp som et knivblad, mejden skal anvendes professionelt. Nedenfor er en vejledning om, hvordan man skærper en mejsel perfekt.

vigtigt at vide, før slibning

Gør det muligt at skærpe din mejsel eller koben effektiv, grundlæggende viden om strukturen af ​​træ mejsel er nødvendig. Fra disse dele er der en mejsel:

  • håndtere jern
  • en side af jern med koniske
  • den anden side af jern flad (spejl side)

affasningen danner den skærende kant, hvor det rammer spejlet side. Vinklen på afskærmningen kan være anderledes. I vestlige mejsler, som det er traditionelt sædvanligt, er denne vinkel 25 grader. I japanske eller generelle asiatiske mejsler er det ofte 30 grader. Når man arbejder senere med mejselet, bestemmes afstandsvinklen via afskæringen.

Forskellige tilgange til mejslipning

Når der skærpes et mejsel, kan det være nødvendigt at fortsætte forskelligt. Denne vejledning indeholder den sædvanlige gentagelse, den hurtige (undtagelsesvis) skarphed og skæringen af ​​en alvorligt beskadiget eller beskadiget skrå.

Slibestenen

For almindelig slibning kræves en whetstone eller whetstone. Dette skal være til stede i to grits. Mange våde slibestener er forsynet på den ene side med 220 grus, på den anden side med 400 grus. Det kan også bruges finere honingsten, men det øger arbejdsbyrden betydeligt og kræver mere tålmodighed. Schleif Grindstones, der er tilberedt med vand, kan bruges, såvel som slibesten, der bruger olie. Hvis mejselens afskærmning er alvorligt beskadiget, anbefales det at anvende hård slibning med en maskine. Det kan være en tør eller våd slibemaskine. Vigtigt med maskinen er, at den har en støtteflade, hvis vinkel skal justeres.

Den konventionelle slibning af en mejsel

Mejselet er malet med en flad flade i en cirkulær bevægelse. Det er vigtigt at sikre, at whetstone altid er tilstrækkeligt vådt. Enten slibning sker, indtil en eksisterende højder er fuldstændigt slibet.

Eller det skal slibes, indtil burren formes let på spejlsiden. Derefter lægges spejlsiden fladt, og kun den resulterende højderamme fjernes. Der er ingen forkælet på spejlsiden!

Den hurtige formaling af en mejsel kant

I princippet en mikrofiber er kun i toppen, konvergerer ved affasningen og spejle nødvendigt. Disse kan poleres ved forsigtigt at hæve mejren på whetstone. Afskærmningen er så ikke på. Bredden af ​​denne mikrofiber er fra 0,1 mm. I begge tilfælde er afskæringen kun på afskærmningssiden!

Slibning af en massivt stump eller beskadiget mejsel

En skiveslibemaskine kan også bruges til dette formål. Skråningen er malet, indtil skaden er blevet jorden. Det er vigtigt at sørge for, at mejslen på kammen ikke gløder.

Tips & Tricks Også andre skæreværktøjer bør skærpes og vi tilbyder også en passende vejledning. Her kan du læse om, hvordan du skærper et skraberblad.

Del med venner

Forlad din kommentar