Er is een renovatie van de schoorsteen nodig: welke kosten worden gemaakt?

Schoorsteenrevalidatie is vaak nodig wanneer een nieuw verwarmingssysteem in huis komt. In veel gevallen is de doorsnede van de schoorsteen te groot voor de uitlaatgassen bij lage temperatuur van de nieuwe installatie. Ook zijn nieuwe schoorsteenmaterialen beter bestand tegen de zuren in het uitlaatgas.

Wat u moet weten over de kosten van een schoorsteen restauratie

Om een ​​Kaminversottung en de afbraak van de schoorsteen materiaal te voorkomen, voert u de installatie van het nieuwe verwarmingssysteem schoorsteen renovatie. In de meeste gevallen introduceert de expert voor dit doel een nieuwe uitlaatpijp in de schoorsteen.

Deze nieuwe uitlaatpijp kan worden gemaakt van roestvrij staal, keramiek of kunststof en de RVS-uitvoering is meestal de goedkoopste: In dit gebied zijn er complete systemen vanaf ongeveer 400 euro te kopen (zonder montage!). Zelden worden aluminiumsystemen op de markt aangeboden.

Een keramische kabel is bestand tegen zeer hoge temperaturen en is geschikt voor bijna alle verwarmingssystemen. De vakman gebruikt deze in het bijzonder voor de planten die werken met hout en steenkool, bijvoorbeeld voor pelletverwarming.

De kunststof buis is bijzonder licht en flexibel en kan gemakkelijk in schoorstenen worden geplaatst die niet recht zijn. Het verdraagt ​​echter alleen temperaturen tot ongeveer 150 graden en is daarom alleen geschikt voor moderne gas- en oliebranders.

Zelfs met flexibele stalen buizen kunnen schoorsteencompensaties worden beheerst bij renovatie van schoorstenen. Als de introductie nog steeds niet mogelijk is, helpt dit alleen om de juiste plaats te snoeien.

Deze factoren kosten de schoorsteen herstel bepaalde

  • van de schouw
  • materiaal van de nieuwe uitlaatpijp
  • dwarsdoorsnede van de nieuwe uitlaatpijp
  • wanddikte en eventueel Mehrschaligkeit nieuwe uitlaat
  • toepasselijke beitelen
  • toegankelijkheid van de schoorsteen van het dak
  • aantal schoorsteenaansluitingen
  • regionale schommelingen voor het loon Vakman

voorbeeldproject: kosten voor schoorsteenrenovatie met roestvrij stalen buizen

een huiseigenaar krijgt een nieuwe condensatieketel en plannen in dezelfde trein ook schoorsteen renovatie. De schoorsteen is 8 meter hoog. De gebruikte roestvrijstalen buis heeft een dikte van 1 mm en een diameter van 130 mm.

kostenoverzichtprijs
eerste single-walled roestvrij stalen schoorsteen1150 EUR
2. Installatiereduceren tot één werkdag
700 EURalgehele

1850 EUR

kosten van de schoorsteen restauratie door eigen werk nu kun je kopen meer en meer saneringssystemen volledig gebouwd door een leek Dit zijn flexibele kunststof en stalen buizen. Beim Vraag bij aanschaf van je verbouwingskit of je een specialist nodig hebt om te installeren - en zo niet, welke hulpmiddelen je moet kopen. Over het algemeen is de hulp van een tweede persoon vereist.

Tips & TricksEen moderne condensatieketel met lage uitlaatgastemperaturen biedt maximale vrijheid bij de rehabilitatie van schoorstenen. Hier is het ook mogelijk te verplaatsen of de uitlaatpijp naar buiten naar de fabriek te bouwen onder het dak om de kortste weg om de schoorsteen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter