Fire viktige dimensjoner for gutter

Med bare fire viktige dimensjoner for å raskt finne ut riktig størrelse for den nye takrenne. Det avhenger bare av størrelsen på takflaten, som skal tømmes på en pålitelig måte med rennen.

gutter viktig for fasaden

Renne beskytter fasaden av bygningen mot alvorlige skader, og huset så samtidig mot fuktighet. Men gutter må være dimensjonert stort nok til å romme selv når et kraftig regnskyll alt vannet.

For dimensjonene av rennen kan gjøres tilstrekkelig stor, må man først kjenne dimensjonene av taket. Denne størrelsen bestemmer seg da for de respektive dimensjonene til den aktuelle rennen.

dimensjoner for en takrenne halvsirkelformet

  • 60 til 70 millimeter i diameter renne til 25 kvadratmeter av taket
  • 100 millimeter diameter takrenne til 50 kvadratmeter av taket
  • 125 millimeter diameter takrenne til 100 kvadratmeter av taket
  • 150 millimeter diameter renne stor til 160 kvadratmeter av taket

tak - en flerhet av fallrørene

Hvis taket er større enn 160 kvadratmeter, bør du bruke minst to rørrør. Selv om du ønsker å bruke en mindre diameter på rennesteinen, bør du kompensere for dette med to eller flere nedløpsrør.

økt kapasitet i kasseform

Rennen i boksskjema tar omtrent ti prosent mer vann enn den standard halvrund takrenne. Så du kan trygt bruke den boksformede renden. Dette er nyttig når takflaten er ved grensen mellom to størrelser av regnrenner.

fallrøret for å samsvare med størrelsen av taket og rennen

  • 60 millimeter i diameter ned røret opp til 25 kvadratmeter av taket
  • 80 millimeter i diameter ned røret opp til 50 kvadratmeter av taket
  • 100 millimeter diameter hengerøret opp til 100 kvadratmeter av taket
  • 100 til 120 millimeter i diameter hengerøret opp til 160 kvadratmeter taket
Tips og triks Hvis den gamle gutter ble beregnet under de gamle målene i eksempel 7 stykker eller åtte stykker, bør du helt beregne den aktuelle diameteren på den nye kanalen for å beskytte bygningen pålitelig mot fuktskader ved regnvann.

Mens det er Umrechentabellen for de gamle dimensjoner, men beregningene er ikke tilpasset de ofte sterkere i dag regnskyll. Konverteringstabellene angir ikke diameteren, men metallplaten, som ble installert i rennen.

Del med venner

Legg igjen din kommentar