Energie

Natuurlijke isolatie van de schoorsteen

Een metselwerkschoorsteen bestaat uit mantelstenen met een interne uitlaatpijp. Daartussen wordt isolatiemateriaal vaak gebruikt in moderne schoorstenen. Dit type isolatie is al effectiever dan een externe isolatie zou kunnen zijn.

mogelijke bescherming aanslag te voorkomen roetvorming

ontstaat wanneer de uitlaatgassen te koelen te snel op weg naar de schoorsteen en de waterdamp en een aantal zuren, zoals zwavelzuur condenseren.

Het condensaat kan sijpelen in de buitenste schil van de open haard leiden tot zwelling van de cement en blaas het vuur. Constante bevochtiging met het condensaat beschadigt ook de schoorsteen en kan vorst bevriezen. Bovendien produceert in de getroffen gebieden vaak een doordringende, zwavelige geur.

isolatiewerkzaamheden op de schoorsteen te snelle afkoeling van de uitlaatgassen in het onverwarmde dak en aldus condensatie te voorkomen. Dat kan effectief zijn - maar het hoeft niet zo te zijn.

redenen die tegen een isolatie

roetvorming spreken kan worden voorkomen door het verhogen van de uitlaatgastemperatuur of vaste

  • de eenvoudige montage van een ventilatieklep voor een hogere schoorsteen dient hetzelfde doel
  • Door isolatiemaatregelen van de haard te drogen niet alleen zeer langzaam waarnaar Condensaat blijft werken. De geur blijft zo. Daarom zijn andere oplossingen vaak voordeliger.
  • isolatiematerialen die geschikt zijn voor de schoorsteen is bijzonder belangrijk

isolatiematerialen die niet brandbaar gebruiken. Dit is de beste gebruikte steenwol of minerale wol. Piepschuimplaten mogen niet worden gebruikt (!). Je moet een minimale afstand van 5 cm tot de schoorsteen hebben.

Tips TricksVor de dammen of die een schoorsteen met versotteten organen dienen volledig afgesneden in ieder geval het gips en de gewrichten worden geschraapt. Zeer vochtig metselwerk moet eerst uitdrogen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter